Pazartesi, Mayıs 17, 2010

Çınaraltın'nda bir Garip Denizhan...

Bekarlık soyadım "Özbilen'in etkisi" diyerek kendimi kurtarayım - gençken de hep bir bilirdim, bir bilirdim, bu kadar olur. Gene bütün bu bilmişliğimle "Ben avrupalılar gibi çocuk yetiştirmek istiyorum. Restoranda bağırıp çağırmadan kendi kendine takılan, sofrada olmayı anlayan ve bundan mutlu bir çocuk." demişliğim vardır.
Şimdi o geçen yıllar boyunca büyük büyük konuştuğum şeyler tek tek karşıma çıkıp bana dediklerimi yutturacak diye zaman zaman korkmuyor da değilim:)
***
Gene de bir şeyleri doğru yapıyor da olabiliriz kiii, geçen haftasonu gittiğimiz kahvaltıda Dnzhn çok keyifliydi. Sıcak ve keyifli olsa da lodosun şiddetli olduğu bir havada dev çınarların altında kahvaltı etmenin keyfini çıkardı. Sallanan dallara bakıp, düşen dalları oyuncak yaptı. Babası Kıymalı Kol Böreği'ni , annesi Bal-Kaymak'ını afiyetle yedi, bitirdi. Hiç de kaçar gibi kalkmadan Türk kahvemize kadar içtik. Arada oğlumun eline köylü bebeleri gibi ekmek somununu tutuşturduk, oynadı durdu.

Not1: Ekmek de tam buğday ekmeği, lütfen.Rahat annelik yaparken numaraya kaçmadık yani.:P
Not2: Yaşlandığım her sene, Türk Kahvesi'nden aldığım keyif de artıyor... Bakalım bir üst limiti var mı bu hazzın?

5 yorum:

  1. Aaa biliyorum burayı, Emirgaaan. Çınaraltı'nda iyi keyif yapmışsınızdır.

    YanıtlaSil
  2. Ozgeee, ben Ingiltere'de ve gittigim diger yerlerde hep bebekleri izliyorum kojoyla, hamilelikten cok onceden beri hem de :) Bebekler buralarda hep sessiz, sakin ve mutlular. Kendi kendilerini oyalayabiliyorlar, aileleri ile her ortama sorunsuzca girip cikiyorlar. Kisin bile tek kat giyinik olarak dolasiyorlar, cogu yalin ayak dolasiyor hatta. Ve sonra TR'ye dondugumde tam tersi manzaralarla karsilasinca cok sasiriyorum. Bizim bebekler hep talepkar, ilgi isteyen, kendi kendilerine oyalanamayan, cogu zaman mizmiz ve aglaklar! Neden boyle diye cok kafa yordum, en sonunda bu durumun irkla ilgisi oldugu sonucuna vardim :))

    YanıtlaSil
  3. Bence de kesinlikle bizim kültürümüz ve davranışlarımızla ilgili. Çocuk kendi bilemez üşüdüğünü, hemen giydireyim de aman aman şeklinde:)
    Çocukların doğasını çok müdahaleci davranıp bozuyoruz belki de? Umarım Dnzhn bizden daha iyi biliyordur da bizi yönlendirir:) Sonuçta çorap giymeyi reddeden kendisi:)

    YanıtlaSil
  4. ben o mutlu lokum yuzu yerim ! ne fotojenik cocuk bu yahu !

    YanıtlaSil
  5. Erkut'cum Kutlu Yorum Günü'nü kutlarım. Kaç yorum yazdın bir gecede, ben cevaplamaktan helak oldum -demiyorum- yorum yazanlar başımızın tacıdır:) Sadece okuyanlar da bizdendir:)

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...