Cuma, Haziran 11, 2010

OYİP+Gojeko Holding iftiharla sunar...

Burada yazmıştım daha önce, belki gazeteden okuyanlar da olmuştur Nehir Prensesin hikayesini. Önce kısa özet geçsem de, esas anlatacağım iki tatlı sanal alem kadının Nehir'e destek için ortaya koydukları süper bir fikir?
Nehir diye minik güzeller güzeli bir kiz var. Kendi minicik görünse de kocaman bir şampiyon aslında. Çok tatsız bir hastalık var başlarında. Akademisyen anne-babası ve kendi gibi henüz küçümen ablası ile elele bir kez atlattılar bu hastalığı. Umulmayan oldu, nüksetti. Bu çok spesifik hastalık icin artik TR'de yapılacak bir sey kalmayınca, Nehir'in anne babası da her anne-baba gibi bunu kabullenmeyip çok araştırdılar, didindiler, sonunda buldular ve NY'da çok özel bir tedaviye gittiler. 
Şimdi orada bu çok çok pahalı tedaviyi olurken, bir yandan da kızlarının moralini yüksek tutmak icin, onu eve/mutlu/rahat hissettirmek için her gün ayrı bir karnaval havasıyla hem tedavilerini olup hem de günleri renklendirmeye çalışıyorlar.
Annesi Zeynep ilk hastalıktan bu yana blog tutuyor. Sadece Nehir'in değil, Bayazit ailesinin duruşuna hayran olan ve destek olan pek çok kişi düşündü neler yapabiliriz diye. Sanal ortamın bu capcanlı akıllı kadınları boş durmadılar tabi. 
Ne mutlu ki OİP ve Gojeko'nun projesi sayesinde biz de karınca kararınca destek olduk Nehir'e.
OİP'in bir fon toplama aktivitesi olarak kendi tasarımı kutukafa karakterlerinden (ki bu seriyi takip ederseniz gülmek garanti diyorum.) tasarladığı tshirtleri Gojeko bastı. Sadece bağışta bulunan ilk 30 kişi için geçerliydi bu hediye. OİP 30TL'lik bağış istese de kalbi geniş bağışçılar sayesinde akşam olmadan 1.500TL toplanmıştı bile:)
Bağışı gönderdim, "İlk 30'a giremesem de olsun." dedim, karınca kararınca çorbada tuzumuz olsun:) Şansımıza bir de listeye girince de en küçük beden bir melek kutukafa rica ettim, tahmin edeceğiniz gibi Denizhan için. 
Heyecanla bekliyorduk kiii, dün kapımız çaldı. Bir heyecanla açtım kargoyu ki anlatamam. 
O paket üzerindeki detaylar, koşa koşa giden postacı, kraft kağıt paketin üzerindeki nazar boncuklu ip sargımız, t-shirt'ün üzerine iğneli ve misyonu açıklayan kutukafa karakterli minik not. Matruşka gibi, paketleri açtıkça içinden sürpriz çıktı. İnanılmaz başarılı, her şeyiyle düşünülmüş, müthiş esprili, kocaman kalpli harika bir proje. Hatta ellerinde bu kadar küçük beden olabileceğini tahmin etmiyordum, giydirince tam bizimkine göre oldu.
Sonra evde dakikalarca düzgün bir poz yakalamak için bizimkinin peşinde koştum, nafile. Hep benden hızlı hareket etti Denizhan.
Kalbinize, Aklınıza, Ellerinize sağlık. Çok çok teşekkürler:) Giydikçe sizi hatırlayıp, önce Nehir ardından tüm minikler için iyi dileklerimizi seslendireceğiz.
Şimdi Nehir'e destek için biz ne yapabiliriz diye soruyorum? Dur bakalım, minik minik bir şey gelir belki aklıma...
Not1:Nehir için Açalya da ecnebilerin dediği üzere Fund Raising-Fon Toplamak için bir parti yapmıştı. Oradan ilham alarak da meşhur Kudretullah'ı yaptım.Not2:Fotografları bu ince ve zekice hediyeden anı olsun diye basitçe çekmiştim, affola:)

2 yorum:

  1. Denizhan çok tatlısın:)
    eline sağlık, çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Sadece olanı anlattım efenim, ne demek:)
    Bu tshirtle sahilde, parkta koşturan bir minik görürsen, gerçek hayatta da karşılarız belki:)

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...