Cumartesi, Haziran 05, 2010

Anne sütü severler ve sevmeyenler...

Yağmur yağdı da hava gecenin bu saatinde daha boğucu oldu. Da derdim bu değil. Bir kaç ay önce kaybettiğim çok enteresan bir yazıyı tekrar okuyunca bu yazı ortaya çıktı.
Genelde fotograf çeken ben olduğum için Denizhan&Süt temalı bir resim bulamadım (emzirme örtülü bir versiyondan bahsediyorum:) Bunun üzerine oğlumun mini marakasları bulunca ilk çıldırşı ve ilk gösterisini paylaşıyorum.
***
Anne forumlarında annelerin zaman zaman birbirine çok sert giriştiğini -sözel olarak- görüp şaşırıyorum. Bu mecraların amacı yaşanmışlıkların paylaşılıp, sıkıntılara çare bulunması değil mi? Hedef sağlıklı bebekler- çocuklar yetiştirmek değil mi?
Eşim kadınların erkeklerden daha yüksek egoları olmasıyla bunu açıkladı. Ben ise erkekler kendilerini iş yeri, spor vb. konularda iddia ve ispat çabasına girerek, iş hayatından daha az görebildiğimiz kadınların (çalışmayan) ise mükemmel anne, mükemmel ev kadını olarak egolarını tatmin ettiklerini düşünürüm. En tatsız tavır "Benim dediğim/yaptığım tek doğru, tek yol benim yolum. Başka iddiası olanlar bizden değil."
Bir forumda bir anne sinirle büyük harflerle kendini paralarken okumuştum, içeriği şöyle bir şeydi "Bencil anneler, sırf çocuklarınızı kendinize bağımlı yapmak için geceleri de ağladığında ısrarla süt verip, zavallı bebeğin dişini çürütüyorsunuz. Ağız florasını mahvediyorsunuz. vs vs." Saydırmaya daha devam ediyordu.
Denizhan daha o zamanlar 6 aylık.Okuyunca afallamıştım. Gece oğlum ağlarsa süt vermem dışında bir yöntemle susmuyordu ki. Olabilir mi böyle bir şey dedim. Ama hiç mantıklı gelmedi. Basit bir çıkarım yaptım.
Data01-Anne sütü doğal.
Data02-Ağlayan bebeğin anne sütü istemesi doğal.
Sonuç01-Anne sütü bebeğe, bebeğin dişine zarar veremez.
Bu yazıyı bir anne blogunda okuduktan sonra izimi kaybedince burada bahsedememiştim, karşıma çıktı yeniden.
"Ne alaka, kim bunu iddia eder ki?" diyenler, buyrun buradan yakın diyorum. Bir çok uzmanın bir anne babaya yaratttığı kafa karışıklığı ve nihayetinde gerçekten insan bir doktorun çözümü...
***
Bu kadar yeter, biraz da gülün diye "Deniz Baykal'ı hiç böyle gördünüz mü?". Ben dağılmıştım bunu görünce, nedir bu? Ümit Besen'in fotografçısı çekmiş kesin:P

1 yorum:

  1. Nedir o Deniz'im Baykal'im? Pek 70'ler gordum seni.

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...