Çarşamba, Şubat 10, 2010

Halk Ekmek'in Ekşi Mayalı Organik Ekmek'i


Bugünlerde en basit gıda Ekmek'i bile saf elde edebilmek için çaba göstermek gerekiyor.
Önce benimle röportaj yapan dergi editörü, ardından Doğum fotoğrafçım, son olarak arkadaşım ve yol gösterici duyarlı anne Sevgili Ayça sayesinde daha yakında takip etmeye başladığım Fikir Sahibi Damaklarhttp://fikirsahibidamaklar.blogspot.com/ bu ve bunun gibi düzgün yiyecek arayışı olarak özetleyebileceğim konuları gündeme getiriyorlar. 
Halkın bilinçlenmesi, içeriği belirsiz ürünler konusunda üreticilerin dürüst olması peşinde de koşuyorlar. Hala doğal yollarla üretim yapan üreticileri kendi aralarında paylaşarak hem üreticiye destek oluyor, hem de doğal besinlerini elde etmiş oluyorlar. Slow Food hareketi de önemli bir konu.

Gene sayelerinde haberdar olduğum bir konu:
Üyesi olduğum anne e-posta grubunda bebek için ekmek yapılması konuşulmuştu. Ama maalesef herkesin buna zamanı, imkanı yok. Oysa Halk Ekmek'in organik ekmeği varmış. 400gr'ı 1.50TL. Ayrıca doğu Anadolu'daki köylüyü de organik üretim için cesaretlendiren sosyal bir proje. Maalesef yeterince tanıtılamadığı için bu ekmeğin üretimin kaldırılması söz konusuymuş. Oysa eve yapma şansı olmayan pek çoğumuzun işine yarayacak, güvenilir, sağlıklı ve ekonomik çözüm. 

Halk Ekmek Çölyak ve Fenilketonuri hastalarına özel ekmek de üretiyor. .Ayrıca Halk Ekmek yakın zamanda Migros'larda da satılmaya başlandı.Belki alımlarımızla onları üretime devam etmeye ikna ederiz :P 

3 yorum:

  1. teşekkür ederim.
    Halk ekmeğin tam tahıllısını, çavdarlısını v.b. birçok ürününü dönüşümlü alan ben bu ekmekten bi haberdim. İnşallah bu emekğe ve güzel ürüne yazık olmaz.
    Bebeklerimiz için o nerelerden organik ürünler ararken...

    YanıtlaSil
  2. sevgili Denizhan,

    organik ekmekle, Organik Tarim Projesi'ni birbiriyle karistirmamak gerek: IHE organik ekmek yapiyor ve yapmaya devam edecek. organik unu Rusya'dan da alabilir, Trakya'dan da! organik ekmek uretir. oysa, gecen yila (2009) kadar IHE'in organik ekmegini alarak muazzam bir sosyal adaletin tesisine de katki veriyorduk: GSMH'dan en az payi alan on ile tarim yapmasi, bugday ekmesi icin iyi bir sebep sagliyorduk... bu proje artik rafa kalkti. IHE organik ekmek yapiyor hala ama bizim katkimiz nereye, belli degil..

    belki konu uzerine yazdigim ve Yesil Gazete'de de (yesilgazete.org) yayinlanan kisa bir makaleye goz atmak istersiniz: http://fikirsahibidamaklar.blogspot.com/2010/02/sayn-baskan-organik-tarm-projesini-geri.html

    sevgilerimle,
    D.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Defne Fikir Sahibi Damaklar'ın kurucusu. Burada benim yanlış anlamamı düzeltmiş, iyi ki. Sağlıklı beslenmek için bu gruptaki yazışmalarda aradığınız hemen her şey var.

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...