Perşembe, Şubat 25, 2010

Chilhood itself is in danger.../ Çocuklar tehlikede...

FSD'de Defne Koryürek bu filmi paylaşmış. Film ingilizce.
Beni filmde en çok etkileyen cümle "Chilhood itself is in danger." Bunu kendimce böyle çevirdim anlamı korumak amacıyla. "Çocuk olmak tehlikede" ve başka bir sürü şekilde tercüme edilebilir de bence böyle:)
Kendi yorumumu da ekleyerek, kısaca özetlersem:
Dünyada daha verimli (!) tarım için kullanılan tüm kimyasallar doğaya ve yediklerimiz içtiklerimiz ya da soluduğumuz havayla bize geçiyor. Toprağa, suya ve hayvanlara yaptıklarımızı anlatmaya kelimelerim yetersiz kalıyor. Genetik bilimciler tarafından yazılan bir yazıda okumuştum ki ağırlaşan çevresel koşullar nedeniyle her an DNA'mız kırılıyor, ve vücut tekrar tamir ediyor, etmeye çalışıyor. Mutasyonla karşı karşıyayız. Oto-immün (vücudun kendine saldırdığı) hastalıklar (Kanser, Diyabet, MS, Tiroid) altın çağını yaşıyor ne yazık ki.
Çocuklarımız bizlerin çocukluğundan da daha fazla kirlenmiş bir dünyada yaşıyor ve daha bebekliklerinden, hatta ana rahmine düştükleri andan itibaren daha çok zehirlenme riski taşıyorlar.
Para hükümetlerin üzerinde öyle bir güç ki, zararlı olan tüm bu kimyasalları GDO (Gözü Dönmüş Organizma)'lu tohum ve yiyecekleri ellerinin tersiyle itemiyorlar. Boyun eğiyorlar hatta.
Ben oğlumun ek gıdaya başladığı son iki haftadır Organik Pazar'dan alışveriş ediyorum. Ama yetmez, herşeyimizi oradan almaya doğru değişmemin, dönüşmemin gerekliliğini görüyorum.
Benim romantik ve gereksiz bir savaş verdiğimi söyleyenler ya da hissettirenler pek çok. Gene organik pazarda kandırıldığımız düşünenler de. Bu filmi izleyince bu pek çoklar, pek aza dönüşür mü?

2 yorum:

  1. canimcim senin amygdala fazla calismaya baslamis. herseyin en iyisini arayip bulmak cok guzel ve ulvi bir caba tabii ki ama bak biz 80'lerde bunlar bilinmezken kim bilir neler yedik ictik. Sonucta yasam demek organizmanin belli dis sartlar ile tanismasi, etkilesmesi demek. Sen ve Ali gibi ozenli & bilgili velilerle lokumcuk zaten tum bu riskleri hep o kritik seviyenin altinda yasayacak, o yuzden pozitif dusunceye devam, bu alanda da evrene biraz guven :)

    YanıtlaSil
  2. Canım benim, anlat da öğreneyim, ne yapar bu amygdala?
    Öyle deme kuzen, alerjik kırmızılıklar çıkıyor oğlumun cildinde bir kaç günde bir. :( Sürekli:(

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...