Çarşamba, Ocak 13, 2010

İsim edinmeye hak kazanan bebek...

Eski Türklerde, bazı boylarda , bir çocuğa isim vermek için onun dikkate değer bir şey yapmasını, bir yetenek göstermesini beklerlermiş. Mesela Dede Korkut öykülerinden de bildiğiniz Boğaç Han gibi.
Dirse Han'ın oğlancığı herkesin çok korktuğu, zincirlere bağlanarak ancak zaptedilen, taşa boynuz vursa un gibi öğüttüğü rivayet edilen bir boğa yanlışlıkla serbest bırakılınca karşı karşıya kalırlar. Oğlancık boğanın alnına yumruk atar ve ardından da bıçağı ile hayvanı öldürür. Bunun üzerine Oğuz Beyleri tarafından çağrılan Dede Korkut sahneye çıkar ve oğlanın adını Boğaç Han koyar.


Maalesef Dede Korkut aramızda olmadığına göre iş başa düşüyor. Şimdi diyeceğim o ki, Denizhan artık isim alacak bir varlık gösterdi. Sözkonusu alanda gösterdiği performans ve süreklilik ile bu isme layık olduğunu kanıtladı.
Ne var ki bu isim biraz da Kızılderili isimlerini andırıyor:
"Tek Patik Denizhan"
Titreşem Yumurcak'da da anlattığım üzere, bizim delifişek bir saniye yerinde durmuyor, özellikle de bacakları. Sürekli salladığı ve ileri geri sürttüğü ayaklarında patik tutmak mümkün değil. Öyle ki giydirdiğimiz her patik, ne kadar özenle bağlanırsa bağlansın 5 saniye ila 25dakika arasında ortadan kayboluyor. Sonra aramaya başlıyoruz, bakıyoruz ki yerde, komodinde, ayıcığın poposunda vs.
Lafı uzatmadan, karşınızda  "Tek Patik Denizhan"...

Not:Denizhan'ın da ismini oğullarından en küçüğünden aldığı Oğuz Han'ın öyküsünü bir gün burada paylaşmak için de yazı hazırlıyorum. :)

2 yorum:

  1. Yorum yapıyorum...
    Yerim seni Denizhannnnnn....

    YanıtlaSil
  2. aslinda denizhan kriz donemi size yardimci oluyor, patikleri birer birer kirletiyor aileye katki babinda ama bak yine yaranamamis cocuk :)

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...