Cuma, Temmuz 23, 2010

Yemekten önce izlemeyin...

Sütçümüz Aysun hanım mail yoluyla haber verdi, ben de merakla bekliyordum nereden izleriz diye. Bir meteor Muğla'ya çarpmazsa veya 11.5 aylık oğlumuz Denizhan "Uyumam, illa ki bu gece gece Bodrum'a akacağım." demezse izleyeceğim:

NTV Yeşil Ekran’nın yine çok ses getirecek 2010 Oscar adayı belgesel filmi 'Gıda A.Ş./Food,Inc.' 23 Temmuz Cuma saat 22.00’de NTV’de.



Esas iş aileme izlet(ebil)mekte. Diyorum bir mucize olur da onlar bu belgeseli izler, izledikten sonra da ben fellik fellik organik gıda -en azından ilaçsız, anam babam usulü tarım ürünü ararken- dalga geçmezler. Denizhan'a dışarıda bilmediğim yerlerin şeylerini yedirmiyorum diye sessizce bakmazlar.Olsun ben de kendimce onları korkutuyorum aklımca, dün dedim ki: "Bunlar iyi günlerim, ileride kutulanmış/paketlenmiş hiç bir ürün kullanmayacağım." Pöh, kesin çok etkilendiler bu tehdidimden, en çok da Ali :P

1 yorum:

  1. Ozge, ben de senin yazin ve bana biraktigin yorum uzerine bir yazi yazip duyurdum bu programi. Dogal gida olayi cok onemli ama bunun hem enerji, hem zaman hem de maliyet boyutu da var; bunlari da goz onune almak lazim. Mesela ekmek yapiminda dogal maya kullanmak icin 7 gun suresince maya yaratmak islemi bana cok uzun geliyor. Onun yerine instant maya kullaniyorum. Bir de dogal yolla yapimi uzun sure alan bir yemegin 5 dakikada bitmesi devamli olarak bu islemin yapilmasina mani olur uzun vadede. Sonucta tek isimiz yemek yapmak degil ve hayat bizi pratik olmaya itiyor cogu zaman. Tabi bunlar bahane degil ama her iste oldugu gibi bunda da sinirlar var. Sanirim herkes kendince bir orta yol bulacak bir sekilde.

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...