Pazar, Temmuz 25, 2010

Uyku şart!

Bebeğinin uykusu için delice şeyler yapabilme potansiyeline sahiptir bir anne. En azından ben öyleyım:)Bizimkisi çok hassas bir bebek olmasa da çok meraklı, uyuduğu sırada gelen sesi tanimaya sonra da kaynağa ulaşmaya çalışır.
Bodrum'un koylarından birindeki annemlerin yazlığına gelince işler karıştı. Buradaki yıllar önce sosyete, mankenler ve başka bir ekibin yercih etmeyeceği kadar sakin olduğu için seçmişlerdi,basit bir köy, boş bir kumsal.Oysa geçen yıllar burada da çok şeyi değiştirdi. Sahildeki terzi dikiş makinesinin yerine koyduğu tost makinesinde bize yıllarca tost ve eşinin güzel köftelerini sattı. Şimdi akşamları tıklım rezervasyonlu bir restoran.Yanında istanbulun Reina'sına isim ve dekorasyonuyla öykünen bir restoran, onda da yer yok. Bu restoranlardan gelen müzik seslerine bizimkinin itirazı pek yok, hatta uykudan gözleri kapalı yarı baygın halde uykuya gitmek ūzereyken elini havaya kaldırıp müzikle sallaması da rutin hareketler arasına girdi. Zaten bizim istanbuldaki evin arkasinin bir nevi kuş cennet olmasından dolayı doğa seslerine alışık.
Şimdi bu çok bilinmeyenli uyku matrisimize yeni bir öge eklendi- köyün koy kısmından sorumlu müezzin. Hikaye şöyle başlıyor.Bu müezzine geçen yaz köye gelen ingiliz turistler gidip beğeni ve tebriklerini iletmişler. Bu beğeniye layık olmak isteyen müezzin ise hem hoparlörün sesini sonsuza çıkarmış. Ayrıca da ezan okurken hakkini vermek için uzuuun uzuun okuyup, eslerde uzun uzun bekleyip normal süresinin 3 katına cıkartmış bulunuyor. E dolayısıyla çevremuzdeki tüm bebek ve çocuklar çığlık çığlığa ağlamaya başlıyorlar hem de özellikle gece uykularına denk gelen akşam, yatsı ve imsak vakitlerinde.Oysa bizimki üsküdarda oturmamız nedeniyle ezana falan alışıktır ama bu ses bildiğiniz gibi değil, müezzin sanki yan odada. Zaten bizimki de ağlarken adamcağız kapının arkasında zannedip kapıya bakarak ağlıyor. Bir de mūezzinden korkup ağladığında beni es geçip direkt babasına yōneliyor.Dr. Karp'ın dediği ilkel mağara adamı dūrtūleriyle fiziki gūcūn babada olduğunu biliyor galiba:)

2 yorum:

  1. Bizim muezzin de sanki balkondaymis gibi, ayni sekilde :) Allahtan cok guzel okuyor, dinlemesi gercekten huzur veriyor. Cocuk olunca isler degisecek gibi geliyor bana da ama! Alismalarini umut etmekten baska care yok gibi...

    YanıtlaSil
  2. Sizinki doğumdan itibaren dinleyince alışır mutlaka. Bir arkadaşımın bebeği ki, tren yoluna yakin oturuyorlar, sadece 11:30'daki çok gürültülü katar treninde ağlıyordu, geri kalan seferleri dikkate almıyordu;)

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...