Çarşamba, Temmuz 07, 2010

Saç kesimi - Pro

Gelecek hafta tatile gidiyoruz. Denizhan'ın kıvır kıvır saçlarına 7 mahalle bayılsa da, yapma,etme,kıyma deseler de, artık tavrımı koydum, önemli olan bu konuda "estetikten ziyade fonksiyon". Çok terletiyor bu saçlar onu! Temmuz 13'den itibaren 2 aya yakın zaman Bodrum'dayız, sıcak, çok sıcak olacak. O zaman kestirelim desek, oralarda çocuk kuaförü bulur muyuz hiç bilemedim. Hadi gidiyoruz o zaman!
Bu oğlumun ilk seferi değil ama geçen seferki ilk traşımız basitti. Denizhan daha küçüktü, annesi bir cesaret girişip ense ve yanları alıvermişti. Daha oğlum 4 aylıkmış o zamanlar.
Şimdi o kadar hareketli ki yanına makasla sokulmaya cesaretim yok. İşi bir bilene bıraktık. Bana bir önlük, sonra kucağımdaki oğluma bir önlük, koltuğa oturduk. Önce fıs fıs spreyle abisi Denizhan'ın saçlarını ıslatırken bu çok hoşuna gitti. Sonra önüne hiç görmediği oyuncaklar gelince, onları sesi de makasın şıkırtısını kamufle edince, bizimki pek bir şey anlamadı. Biraz durumun ayırdına varır gibi olunca hemen oyuncağı değiştirdik. Çok güzel oldu bence ve artık koyu değil orta kumral görünüyor saçları.
Alttaki fotografta da berberin yemekten dönmesini beklerken Denizhan'ın ilk defa bindiği ve bayıldığı tahta at- yok pardon plastik at:)
Bunca önleme rağmen sanırım içine kaçan saçlar yüzünden dönüşte arabada çok ağladı. Gene bir ilke imza atıp, ben de tatile gitmeden bikini deneme bahanesiyle eski bikinimi çektim, beraber duşa girdik. Bugüne kadar hep kendi plastik küvetinde yıkandığı için gürül gürül gelen suya bayıldı. Diğer türlü kovayı doldur, küvete maşrapayla dök, boşalt filan çok çok adım. Çok pratikmiş bu duşa beraber girme yöntemi...

Not1:Duşa beraber girmek ve çıplaklık konusunda düşünürken güzel bir yazı okumuştum ki esası çocukla ilgili tüm konularda geçerli. Duşa siz nasıl rahat ederseniz öyle girin diyordu, önemli olan rahat etmek. İster çıplak, ister mayoyla, ister size özel bir yöntemle. Ben seçenekler içinden mayo/bikiniyi işaretledim.

Not2: Ben de bikiniye sığabilmeme bayıldım- itiraf ediyorum- bu kadar çok kilo vermenin deri üstünde biraz muhallebi efekti var. Bir kaç hafta yüzdükten sonra daha iyi olacak.Yüzebilir miyim acaba bizimkinin peşinde koşarken? Denizhan'ın ilk doktoru ZK ile sohbet sırasında, biraz boş ve hatta gereksiz bir muhabbet anıma denk gelmiş herhalde ki "Kilo versem de eski bikinilerimi giysem keşke." dediğimde, "Sen bir annesin, Anne bikini giymez!!!" demişti. Ben de ağzım açık bakmıştım mentaliteye. Ben zaten ikisini de giyerim de, size ne???
Neyse ZK duymasın ama :), gene de Denizhan'ın peşinde Mayo ile koşturmak daha kolay olur kumsalda diye bir iki mayo almaya karar verdim. De bilirsiniz, kadınların mayo alışverişi zordur. Tependeki spotların altında bayılarak giy-çıkar-giy-çıkar deli bir iştir. 1 yıla yakın zamanda ancak hamilelik kilolarımı verdiğimden, bir önceki sene de hamile olduğumdan neredeyse 2 senedir giyemediğim giysilerime kavuşunca yeni bir gardrop hediye edilmiş gibi oldu. Hiç alışverişe çıkmıyorum kendime. Şimdi bu mayo işi can sıkıcı. Acaba nerede en güzel modeller, en makul fiyatlar, bol beden seçeneği ve güler yüzlü personel bulabilirim? :)

4 yorum:

  1. Tatil haberi harika, gule gule gidin gelin! Eski kıyafetlerine kavusman da super, bikiniler bile oluyor demek, bravo :) Mayo konusunda yardımcı olamııcim malesef ama fotolarını beklerim :PP

    YanıtlaSil
  2. Banu sağol güzel dileklerin için, evet gerçekten her kadının istediği hayali yaşıyorum, son iki senedir giymediğim kıyafetlerimi özlemişim- Yepyeni bir gardrop sahibi gibi oldum:)
    Fotolar muhtemelen sahilde küçük adamın peşinden koştururken gelecektir:)

    YanıtlaSil
  3. Çok komik, bizde tam tersi bir durum var: Bütün aile bu cocugun saclarını niye kestirmiyoruz, yanıp kül olacak diyor, ben ise kesinlikle kıyamıyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Aaa Mutlu çok komik-zıt gerçekten:) Ben biraz Bodrum'da canavar bir berberin eline düşeriz diy
    e de ürktüm:)

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...