Çarşamba, Temmuz 28, 2010

Muğla için ezan vakti...

Bir önceki postumda bahsettiğim tatil beldesinde ezan sesinden -hele ki bizim müezzinin ses sistemi ve uzata uzata okuması da olunca- korkan çocuklar vardı bizim sitede.Öğrendim ki 2 grup daha çocuk varmış: Ezanı müzikal bulup 'Eaaaah' misali sese katılarak koro oluşturanlar ve ezan boyunca amin, amin diyerek katılanlar:) Biz dehşetle ağlayanlar grubundayız, ki biz camisi bol üsküdar'da oturuyoruz ve oradaki ses düzeyi sadece bilgilendirici düzeyda olduğu için bizim Denizhan uyuyor da olsa, uyanık da olsa ezan sesinden ürkmezdi. Neyse ki iphone var. Telefonumda her daim açık web sitesi Muğla namaz saatleri. Böylece ezan okunmadan birkaç dakika önce oğlumun odasının camlarını kapatıp uykusunu devam ettirmesini sağlıyorum. Sonra gene açıyorum pencereleri, bu sefer içeri canım cırcır böceklerinin sesi doluyor, bir nevi white noise(ana rahmini taklit eden ses) ;)Böylece turistsever müezzinin dehşet yüksek ses sistemini alt ediyoruz.

Caminin Ses sistemi 0 - Uyanık anne ve cırcır böcekleri 1, oley!

5 yorum:

  1. Akilli ve zeki anneyi buldugu cozumden dolayi tebrik ediyorum :) Amin diyen cocuklari da sarilip opesim geldi, cok sekerler :)

    YanıtlaSil
  2. Bizimki de uykusu bozulunca ağlıyor. Bizim evin dibinde de cami var. Artık öglen namazının okunmasını bekleyip ondan sonra uyutuyorum.

    YanıtlaSil
  3. şu resimsizlik canima tak etti..
    ara kablo gelmedi istanbuldan...
    resim de resimmmmmmmm...
    öpüyorumm..

    YanıtlaSil
  4. şu resimsizlik canima tak etti..
    ara kablo gelmedi mi hala
    istanbuldan...
    resim de resimmmmmmmm...
    öpüyorumm..

    YanıtlaSil
  5. @BB verin efendim alttan motivasyonu, teşekkürler. Onlardan birine Bora'ya sarılıp öpeceğim senin için:)
    @Mutluuu! ben nasıl bir amnezi içindeyim :( Unuttum, yarın arıyorum seni. Montessori Derneği üyeliği için de ödeme yapacağım:)
    @Alev'im tamam ama oğlanı denize falan ben götürünce resim çekemedim. Babası geldi, bir kaç gün burada, hemen onu misyonlandırıyorum:)

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...