Salı, Şubat 15, 2011

Çocuk Kitaplarındaki Anneler...

Hiç dikkatinizi çekti mi çocuk kitaplarındaki dehşetengiz ayrıntılar, muzip sürprizler. Son dönemde D okumam için önüme açtıkça şu iki resimde gülüyorum.
Kitap Tübitak yayınlarından çıkan Doktor'da. En sağda delicesine ağlayan bebeğiyle koltuğa tünemiş annenin yüz ifadesi küçük bebek & anne ikilisini bilenlere tanıdık gelmiştir. Uykusuzluktan bitmiş ama ki bebeği için huzursuz bakışlar ve alarme bir şekilde gözler apaçık. Aklından şunlar geçiyor olabilir (benim geçiyordu) "Şimdi doktora diyeceğim ki doktor bey/hanım aylardır sabaha kadar ağlıyor. O da "Normal, geçer. Başka?" diyecek.Boşuna geldim, beni anlayan da yok, derdime dert bulan da:("
İkinci resimde ise 3 çocuğunu (dile kolay) doktora götürüp sağ salim eve varabilmiş bir annenin etrafında koşuşturan çocuklar ve gizlemeye çalıştığı bir merakla henüz işten eve gelen baba. Baba'nın aklında geçen "Acaba her şey yerinde mi? Anne'lerinin tahtaları mesela? Panik olmalı mıyım? Çocuklar üstüme atlamadan kıyafetlerimi değiştirebilecek vaktim var mı?"

Çocuk kitaplarını resmederken bizler sıkılmayalım diye detaylar serpiştiriyorlar aralara sanırım:)

10 yorum:

  1. Alayim ben bu kitabi cok eglenceli :P

    YanıtlaSil
  2. Bambino da sevecek, söz. Sayfalarda saklanmış yavru ördeği bulma oyunu da kitabı ayrıca çekici kılıyor. Hatta D artık bulunca kendini alkışlıyor:)

    YanıtlaSil
  3. burada "I SPY" kitap serisi var, biz koca halimizle severek sayfadaki gizli seyleri buluyoruz. denizhan'a da getirelim mi yoksa daha cok mu erken ? basit olanlarindan baslansa ?

    YanıtlaSil
  4. ahahaha.. özgem be aşkım kabardı sana.. ne zaman görüşeceğiz biz:) tam benim takıldığım şeylere takılmışsın, hoş iki çocukla detaylar kaçıyor gözden ama .. neyse.. iki adımlık yolda ayıp oluyor artık.. sen başladın mı işe noldii:)

    YanıtlaSil
  5. Sen müsait olunca:)
    Evet çalışıyorum evden:)

    YanıtlaSil
  6. O zaman ani bir baskın yapabilirim sana.. ama bu hafta olmaz gene:)

    YanıtlaSil
  7. Erkut'cum sen hazır diyorsan, hazırdır. Ben I SPY'ı sadece oyun olarak biliyorum. Pek çok kitap kendi içinde bile tutarsız bu konuda. MEsela bu yukarıdaki fotografların alındığı kitabın önünde 3-6, arkasında 0-6 yazıyor? Önemli olan sen ve bebek keyif alıyor mu:)

    YanıtlaSil
  8. Deli Annem bekleriz...

    YanıtlaSil
  9. ozgecim gecmis olsun. sizleri yine ufak bir sogukalginligi esir almis...

    YanıtlaSil
  10. özge ben bu kitapları görünce şunu dah açok kabul ettim! evet doktora gidince beklenir hem de perperişan halde :))) artık çocuk kitapları bile bunu kabul etmiştir!
    baba işe kaçar akşam dödüğünde de anneyi bu vaziyette görür sanki bütün gün böyle geçmiş anne çok rahatmış gibi oysa neler olmuştur neler kadıncağız belki de popoyu ancak koyabilmiştir amanbir çay içeyim bari diye işte o sırada da baba gelmiştir! ooo hayat size güzel demeceiyle :)))

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...