Çarşamba, Ocak 26, 2011

Ebeveynlik Tarikatı'nın Annelik Locası'nın Gizli Sırları 1

Bu seri yazılar beni yazarken çok cezbediyor nedense:) 
Geçen gün Denizhan ile yaşları yakın bebekleri olan iki arkadaşımla otururken ve bir yandan çocuklar arasındaki çılgın trafiğe göz kulak olmaya çalışırken yaptığımız sohbet ilham verdi bana. Şu yazımda da bahsi geçen  "Daha bunlar iyi günlerin!" grubunun işini bu yazımla bitiriyorum. Bu 3. şahısların en büyük olayı yeni anne üzerinde tarifi güç bir baskı ve depresyon yaratmak suretiyle edindikleri manasız hazdır. İddia ediyorum, şimdi yeni anneler ve anne adaylarına öyle bir SIR vereceğim ki ,artık kimselerin kuklası, madarası olMAyacaklar!
Ne diyor bu grup insanlar size? Daha önceki yazımda da bahsetmiştim:
-Hamile misin? Bunlar iyi günlerin, bilesin! (Bunun ilk, orta ve son trimester için aynı versiyonları mevcut.)
-Yeni doğum mi yaptın? Bunlar iyi günlerin, bilesin!
-Bebeğin 0-3 aylık mı? Aman kıymetini bil, bunlar iyi günlerin.
-Bebeğin 3-6 aylık mı? Kafasını kaldırıyor mu? Hadi kıymetini bil, bu günler bitecek.
-Bebeğin sıralıyor mu? Bittin sen, son bir kaç günün, sonrasını ne sen sor, ne ben söyleyeyim.

Merak etmeyin, özellikle bu ilk aylar acemlikten dolayı biraz zor geçse de, size iddia edildiği gibi "geleceğiniz daha da karanlık ve besbeter" ASLA değil!
17.5 aylık bir bebek annesi olarak bugüne kadar verilen sürelerin çoğunu aşmış olarak yazıyorum bunları:
Bu hurafe ve korkutmaların hepsi yalan! 
Doğurdum, hafifledim.
İlk 3-4 ay en zoruydu. Bir bebek ne bilmez iken, bunca sorumluluk ve anne olmanın getirdiği yeni kimlik kaygıları.
Aslında şimdiye dek işim giderek kolaylaştı, çünkü hem bebeğimi daha iyi tanımam, hem de belki en önemlisi her geçen gün artan iletişimimiz sayesinde nedensiz ağlamalarımız azaldı. Artık o hangi konularda hassas, hangi durumlar eğlenceli, sıkıntılı az çok tahmin edebiliyorum. Krizler doğmadan önlem alabiliyorum. Gününü doğru planlamaya çalışıyorum.
Ha bitmez tabi, şimdi önümüzde Terrible 2 /Korkunç 2 var. Geleceği varsa, göreceği de var :) Elim kalbimde bekliyorum:)
Hadi Geçmiş olsun, Gazanız Mübarek olsun yeni anneler:) Ben inanmıştım, siz bunları düşünüp, boşuna enerjinizi sarfetmeyin!


Not: İlk resim Denizhan'ın Mevlüdü'nden Ayça oğuş'un bir karesi. Denizhan 2 aylık.
2. resim bu haftasonu. Fotoğraf anonim:)Denizhan 17.5 aylık.

4 yorum:

  1. Beni de çok pis irkiltir o sözler ve hazırcevap ve biraz hadsiz bir insan olsam lafı yapıştırıveririm. İlk defa anne olacak birine, ya da hamileye bilhassa kötü şeyleri sıralamakla ne fayda sağlayabilir.. onun için diyorum ya ya hayır söyle ya da sus kardeşim.. sen bunu dedin e, ben noldum, panik oldum o zaman bana faydan yok, üstelik şartladın beni, olmasa da olur fenalık..

    diyeceğim o ki arkadaşım, madem bu kadar güzel sonuçlar çıkartmışsın -terrible two-için de şartlama kendini bence.. Denizhan'ın 2 yaşı gayet tatlı olabilir kim bilir yahu! bir kual uyduruluyor ve cümleten, istisnasız olmalıymış gibi dayatılıyor.. ay sustum!

    YanıtlaSil
  2. walla UK de degil ama TR ye geldigimden beri bu sozleri duyuyorum, sanirim bilincaltima isledi. Sanki Bambino buyudukce ona yetemeyecekmisim, altindan kalkamayacakmisim gibi hissediyorum! Bu yazi kulagima kupe olsun :)

    YanıtlaSil
  3. @Deli Annem, bayılırız etiketleyip, moral bozmaya milletçe, ne diyebilirim :( Her çocuk farklı, her öykü farklı oysa di mi:)
    @Benden Bizden'cim okuyorum yorgunluğunui geçecek bunlar. Hem anne-babalar da büyüyor çocuklar büyüdükçe, yani biz level atladıkça oyunun kuralları da değişiyor. Ama ben kendi adıma daha kolay kabul edip, şekil alıyorum. Kabın şeklini alıyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Terrible two da illa ki terrible değil be Özge, ayrıca 2'de olan oldu, oooh öbür yaşlarda rahatladım mı diycez, 18'inde terrible olan yok mu afedersin??

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...