Pazar, Ocak 30, 2011

Bir Dolap Kitap

Daha önce de bahsetmiştim Bir Dolap Kitap'tan. Çocuk kitapları (az az büyük kitapları da) hakkında bana dehşet bir kaynak sunan Banu ve Yıldırım'ın blogu. Dehşet bir kaynak diyorum, çünkü kitabı, okumayı çok sevsem de çocuk kitapları edebiyatın bilmediğim ve ne alsam diye dehşete düştüğüm bir dalı. İlk denemelerimde bir kaç kitapçı macerasında, herhalde şanssızlıktan, onlarca raf arasında hep kötü resimlenmiş, tatsız öykülenmiş kitaplara denk gelmiştim. Bu da biraz hevesimi kırmıştı. Banu & Yıldırım sayesinde aslında hem Türk hem de yabancı yazarlardan ne kadar keyifli kitaplar olduğunu farkettim ve onlarcasını Kitap Yurdu'ndan ısmalamıştım.
Durun dahası da var. Bu iki tatlı insan yılbaşında çekiliş yaptılar ve kurada ismi çıkan Denizhan'a harika kitaplar yolladılar. Dahası bu kitapların her birini Banu tarafından tam da nar çiçeği kırmızısı kurdelelerle paketlenmişti.
Eminim bu etkinlikte seçilen her kitap özeldi. Bizim payımıza düşen şahane kitaplar da şunlar:

  • Aç Tırtıl (favorilerimizden biri oldu bile! Şaka sanmayın, ciddi ciddi ilk 5'i var Denizhan'ın. Her bir kaç günde bir yeni bir kitap da deniyor, ya seviyor ve listeye giriyor bir başka kitabı ekarte edip. Ya da sevmiyor ve tozsuz rafımıza geri dönüp Denizhan'ın kendisini seveceği bir zamanı beklemeye devam ediyor.)
  • Anne Ben kimim?
  • Neden? (Bunun linkini Banu gönderdi.)
Teşekkürler, sayenizde kitaplığımızı geliştirmeye ve kitap keyfimizi arttırmaya devam ediyoruz.
Sizi izlemeye devam edeceğiz!

4 yorum:

  1. Sevgili Özge,
    Biz de böyle fotoğrafları görünce çok seviniyoruz. Daha önce başka okurlarımız da paylaştı kitaplarını alan miniklerin hediyeleriyle karşılaştıkları anları.
    Denizhan'a keyifli okumalar dileriz.
    Bu arada ufak bir not: "Neden?" ile ilgili bir yazı yayınlamıştık. İşte linki: http://www.birdolapkitap.com/2010/12/07/neden-hayvanlar-alemine-dair-14-soru/

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun Özgem.. harika bir duygudur herhalde hem hediye hem çekiliş hem kitap üçlemesinin biraraya gelmesi.. güle güle okuyun inşallah.. aç tırtılı ben de beğenmiştim ama diğerlerni bilmiyorum.. öperim

    YanıtlaSil
  3. @Sevgili Banu güzel dilekler için teşekkürler. Arama kutusunda "neden" diye arama yapınca bulamamıştım. Bağlantıyı iyi ki gönderdin, hemen düzelttim. "Neden?" yazmam gerekiyormuş:)

    @Deli Anne'm teşekkürler, okumadıklarınızı ben buradan vereyim bir güvercinin gagasına, yakınız nasılsa, getirir size:)

    YanıtlaSil
  4. Sag alt kosedeki resme bayildim. ne kadar ciddi bir yuz oyle. gordugum en sirin kitap kurdu bu :)

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...