Salı, Kasım 23, 2010

Bayram Zayiatları


  • Bayram'da bir çok eve gittik, eş dost gördük. Bizimki kucağa, öpülmeye, sevilmeye doydu. Anne tarafından aynen annesi gibi bir çok ailenin ilk torunu. Baba tarafından da şanslı, aileye bu kuşakta gelen 2. bebek ama uzun yıllar aradan, tam 14 yıl aradan sonra. E tabi bu durumda el bebek, gül bebek olması kaçınılmaz. En yakın kuzeni   15 yaşında bir delikanlı. 
  • Bu bayramda ailemizde ayrı bir sevinç dalgası daha doğdu. Bir bebek daha geliyor! Yok yok, bu sefer bizden değil:) Talihli başka çiçeği burnunda evli bir kuzen ve eşi. Bizim Aslan burcu bebeğimiz şimdilik ilgi odağı olmanın keyfini sürüyor, bin türlü numara, tatlı şımarıklık gırla gidiyor. Bakalım seneye ne yapacak?


  • Benim kuşağımda benim, kardeşimin ve kuzenlerimin arası hep 2 yıl. 78-80-82-84. Bu üstün matematiksel dizi için Annemleri, Dayımlar ve Teyzemleri tekrar tebrik ediyorum. Bu yeni gelecek bebeğimizin de Denizhan ile arası 2 sene olacağı anlaşılınca, sıradaki  tüm kuzenlerin çocuğa karışma tarihleri yaş sırasına göre belirlenmiş oldu. 2009-11-13-15 şeklinde. (Nişanlı olanların işi nisbeten kolay da, benim ayda 2 izni olan kardeşim ne yapsın? Kendisi varlığını şehrimize vakfetmiş bulunuyor, Marmaray'da çalışıyor. Uzun zaman umudumuz şantiyesinin içinde bulunan arkeolojik alanda sürmekte olan kazıdan bir prenses bulmasıydı, ama anlaşılan kazılardan iyi bir haber çıkmıyor.)
  • Bu arada bir başka tesadüf bu yeni gelecek bebeğin doğumgünü ile Temmuz'da evlenecek kuzenimin düğününün tarihlerinin çakışma olasılığı. Dolayısıyla şu anda bahçesinde düğün yapılabilecek, mümkünse boğaz manzaralı bir doğum hastanesi arıyoruz:) Önerisi olan?
  • Bayram'ın son günü Denizhan'ın babasına mola verip evde bıraktık ve dayısı,dedesiyle Darıca Hayvanat Bahçesi'ne gittik. Hayvanat Bahçesi İstanbul'da tek. Bu kurumun özel girişim olmasını da takdir ediyorum. Ama gene de mekanı ve bütçesi çok dar kaldığı anlaşılan bu mekanda pek çok hayvan çok mutsuz görünüyordu. Bu konu bence Belediye be hatta tüm kentin desteğini hakediyor oysa. o koca 2.5 saatte çekebildiğim tek pozu utanarak yayınlıyorum. 
  • Gelelim başlığa. Bayramın ikinci günü ziyaret sebebiyle Denizhan'a maruz kalan Dayım ve Yengem'in evindeki hasar listesini açıklıyorum:
    1. 1 adet Amber tesbih (İpi koparılıp mutfağın dört bir yanına boncuğu dağıtıldı.)
    2. 1 adet Oltu taşından tesbih (İpi koparılıp mutfağın dört bir yanına boncuğu dağıtıldı.)
    3. Bozulan Bulaşık Makinesi (Ertesi gün çalışmadığı zannedilerek eve servis çağrılır. Aslında biri tarafından program ayarları kapatılmış.)
    4. Çıldırmış Fırın (Bilinmeyen bir el tarafından kurulan fırının alarmı geceyarısı çalmaya başlar, ev halkı koşuşturur.)
Anlaşılacağı üzere bizimki ilk iki maddedeki tesbihleri dağıttıktan sonra çıkan arbedede büyüklerin boncuk toplamaya girişmesini fırsat bilip, beyaz eşyaların elektronik beyinlerine dalmış. Fotograftaki ayıyı da gen söz konusu olay mahali olan Dayımlar'da bulup, yere indirtip, sıcakkanlı bulmuş olacak ki kucağına oturmuştu.
Bu gidişle gelecek bayram gidecek/ bizi kabul edecek kapılarımız tek tek azalacak?

Denizhan'a Not: Bu bayram artık baban ve bizim için de bir milat. Artık gezmeye ve bir çift olarak beraber yaptıklarımıza tekrar geri dönme zamanı:) Bayramdan sonraki ilk cumartesi seni küçük halan ve babaannen ile oynamaya bırakıp sinemaya gittik. Seni orada bile özleyip, ileride beraber gideceğimiz filmlerin hayalini kursam da, itiraf ediyorum, çok güzel ve özgür zaman geçirdik:)
Bayramdan önceki hafta da Anneannen ve Dedene seni emanet edip 4 saat ipimizi koparıp gezmiştik. Özgür bırakılınca ne yapacağını şaşıran deli kelebekler gibi ne yapacağımıza karar veremeden oradan oraya çırpındık:) Çok güzeldi.

2 yorum:

  1. oo demek blog araciligi ile ailemizin da vinci sifresi kivamindaki yas siralarini acikladin ! Sevgili kuzen MEM ve HM'yi buradan bir kere daha tebrik edeyim ben de..saglik sihhatle bir sirinlik muskasinin daha aileye katilmasini heyecanla bekliyoruz. dugune kadin dogumcu amerikali bir arkadasim geliyor diye biliyorum, onu nobetci tutariz :)


    bu arada en ustteki resme bayildim.. gelen bilgilere gore bu sahane surat "sirin ol" komutuna verilen bir yanit. yerimm ben onu.

    YanıtlaSil
  2. Evet canım Maya Takvimi'ne göre Şeffaflık Zamanı'ndaymışız, artık hiç bir gerçek gizli kalmayacak :P
    Evet, "Şirin Ol"muştu bizimki o fotografta...

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...