Cuma, Ocak 28, 2011

Benim Annelerim 1: Mitolojik Anne

"Benim Annelerim" serisi yazmaya karar verdim. Devamını getiremediğim ya da düzenli yazmadığım önceki iddialı bir iki serim gibi olmayacağını umarak başlıyorum :)
Bu yandaki tombul hanımın adı Ganesha, ayrıca kendisi bir Hint Tanrıçası ve onu tombul bir hanım olarak betimlemek çok ayıp, dilime kırmızı biber! Bizler gibi konuya genel kültür olarak yaklaşanlar için en öne çıkan özellikler çok kolu olması ve fil hortumu bulunması.
Benim Ganesha'da hayran ve hasta olduğum özellik çok kolu olması. O kollarla neler yapılmaz ki? İkisiyle blog yazılır. İkisi ile Denizhan ile boyama, lego gibi aktiviteler, ikisi ile ev derlenir toparlanır, ikisi ile mimari proje çizilir, mimari dergi okunur, ikisi ile.
ZZZzzzt, ama burada bir şey eksik!
Ganesha kusura bakma ama sana hayranlığımı devam ettirebilmem için kendini biraz daha geliştirmen lazım. Mesela 3 boyutlu görüşü de elzem kabul ettiğimden en az 4 çift göz lazım bana. Neden mi, bu yukarıda saydıklarımı yapabilmem için tabi.
Bir de bu araştırma sırasında Ganesha sembolizmine dair aşağıdaki dokümanı buldum. Süper Anne olmak için gerek ve yeter her şart var gibi bu bünyede:
Büyük kulaklar: Daha iyi dinler.
Büyük Kafa: Büyük düşünür gibi.
İyi haftasonları...

1 yorum:

  1. merhaba,
    Ganesha resmi ararken sizin blogunuza ulaştım. İlk olarak Ganesha ile ilgili bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim. Yazınızda bazı yanlış bilgilerle ilgili size yazıyorum. Birincisi Ganesha kadın değil erkektir. Ganesha budizm'de sevgiyi, bilgiyi, ruhu temsil eder. http://tr.wikipedia.org/wiki/Gane%C5%9Fa adresten türkçe olarak doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. eminim edindiğiniz bilgilerden sonra, ganesha'nın geliştirilmesi gerektiği yönlerinden ziyade, insanoğlunun geliştirmesi gerektiği yönlerini göreceksiniz. Sevgiler

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...