Pazartesi, Ekim 11, 2010

Kitap Aşkı...

Bir bebek ki doğanın en hızlı gelişim dönüşüm zamanında. Hergün yeni şeyler gösteriyor bize. Bilenlere sıradandır belki ama bizim gibi çevresi bebek fakiri olanlara seyretmesi hergün bedava bir karnaval:)
Denizhan'a neredeyse doğduğundan beri kitap okuyoruz. Tam rutin diyemem ama demek ki kitap sevgisi içine yerleşmiş ki istediği zaman kitapları kendi seçip bize getiriyor okumamız için.
Bizimki cuma akşamı babası eve gelince çok sevindi. Çalan zilin sesinden, akşamın gelmesinden babasının geldiğini tahmin edip kapıya koştu. Kapıyı babasına açınca çevresinde dönüp çığlıklar attı. Sonra jet hızıyla oyun odasına koşup Baba'sının ona okuduğu bir kitabı getirdi ve önünde bacaklarına sarılıp zıplamaya başladı.
Bahsettiğim kitap dayısı E'nin ABD'den getirdiği bir kitap: Mommy & Daddy Hugs & Kisses İçinde 4 minik kitapçık var. İkisi annesinin, ikisi babasının okuması için: Anne Sevgisi, Anne Kucaklaması, Baba Sarılması, Baba Öpücükleri. Metinleri Türkçe okuyorum, çünkü İngilizce okursam şaşkınlıkla dönüp: "Ağzımdan manasız / olmadık şeyler çıkıyor, neler oluyor anne?" bakışı atıyor. Basit metinleri tercüme edip her seferinde aynı şekilde okuyoruz. İçerikler de resimler de çok ilgisini çekiyor. Mesela anne fil yavrusunu hortumuyla sıkarak sever, Anne papağan yavrusunu gagasıyla sever. gibi metinler var. Bunları anlatırken aynı hareketleri ben de Denizhan'a yapıyorum. Resimler için yukarıda linki bulunan Amazon'un web sitesinde Click to Look Inside diyerek içini görebilirsiniz. Genelde akşam yatmadan önce okuyoruz bu kitabı.
Dayısı E'nin getirdiği bir başka kitap da Little Panda. Bu kitabın içinde bir PAnda kafası şeklinde parmak kukklaıs var. Küçük Panda acıkmış, sayfalar boyunca Küçük Panda'ya farklı yiyecekler teklif ediliyor, ama başka hayvanlara ait çıkıyor gıdalar. Parmak kuklası Panda'da her sayfada karşımıza çıkıyor ve sonunda gerçekte ne yediğini anlıyoruz. Bizimkisi bu kitabın her sayfasında Panda'nın burnunu ısırma kısmını seviyor, aslında babasının parmağını ısırıyor:)
Bir de Caillou hikayeleri var tabi ki. Bizimki TV nedir bilmediği için Caillou'u sadece evdeki kitaplarından tanıyor. Kucağıma yerleşiyor ve okutturuyor. Kitap bitince isterse gidip yeni bir kitap getirip gene kucağıma tırmanıyor. Caillou'nun genelde ailelerin çok sevdiği bir karakter olduğunu biliyordum. Kitapları biz de okuyunca hak verdik. Küçük şeylerden mutlu olan, mutlu bir ailesi olan sıradan bir çocuk Caillou. Mesela şu öyküde hırs sonucu bir yarışmayı kaybeden minik adam, gidip kazananı da tebrik ediyor:)

1 yorum:

  1. ooo Little Panda'yi gelince ben de bir okuyayim o zaman ufakliga.. bu arada, kitapta "panda soyle yapar boyle yapar" derken Panda'nin basini resmin o kismina dogru cevirmeyi/uzatmayi unutmuyorsunuz di mi ? cok muhim bakin :))

    YanıtlaSil

Yaşanan her an, hissedilen her duygu benzersiz ve "1" kerelik. Unutmamak için yazıyor ve paylaşıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...